Zama de moare cu carnati de casa si iaurt grecesc

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 14 Ian 2019 | 2727 vizualizari

 

  De cand ma stiu aceasta zama de moare, ,[ zeama de varza acra ]traditionala in Ardeal  , o preparam imediat dupa sarbatorile de iarna . Este in acelasi timp consistenta, dar favorizeaza si digestia . Este de un real ajutor celor care au nevoie sa-si ,, limpezeasca gandurile "" :D dupa petrecerile de sfarsit de an !!!  .

 

INGREDIENTE

  • 500 gr carnat de casa condimentat si cu boia
  • 500 gr varza murata
  • 1,5 l moare -zeama de varza acra
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 1 ceapa
  • 1 ardei iute
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri orez
  • 1 iaurt mare grecesc
  • codite de ceapa verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zama de moare cu carnati de casa si iaurt grecesc:

  1. Se aduce moare in casa si se pune la fiert .
  2. Varza murata se taie fideluta si se pune la fiert in moare .
  3. Carnatul se inteapa cu o furculita [ sa iasa la fiert din el condimentele si gustul ] si se pune in aceiasi oala la fiert cu moarea si varza .
  4. Curatati si spalati legumele .
  5. Morcovul si pastarnacul se taie cubulete si ceapa se taie marunt.
  6. Legumele se calesc usor in ulei si se toarna 1 l apa . Fierbeti 15 minute .
  7. Cand legumele sunt aproape fierte se aduga si orezul .
  8. la sfarsit se toarna intr-o singura oala totul si se mai da un clocot .
  9. Gustati si puneti sare doar daca mai este nevoie .
  10. La servire se portioneaza carnatul , se adauga iaurt in farfurie si se da prospetime cu ardei iute rosu si codite de ceapa verde .

                              Sa aveti pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Nu a fost nevoie sa condimentez. Carnatul de casa a dat gustul [ are in compozitie , piper , boia , usturoi . boia iute ] .

2

Nu a fost nevoie de sare -necesarul a venit de la moare si de la varza murata.

3

De obicei prepar o cantitate mai mare din aceasta zama dar am dorit sa fie gustoasa .

4

Prefer mai nou iaurtul grecesc 10 % grasime in locul smantanei de proasta calitate . Este mai light si nu face cocoloase .

Daca ti-a placut reteta noastra "Zama de moare cu carnati de casa si iaurt grecesc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

cristinutanicolita 1

16.01.2019, 21:18

Tare buna!

RuxyRux 1

17.01.2019, 23:41

Minunata!

dantes 1

19.01.2019, 08:52

Buna!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de loboda